Danfoss Editron – Videoita infografiikalla tehostettuna

Danfoss Editron muuttaa maailmaa kehittämällä raskaiden ammattikäyttöön suunnattujen ajoneuvojen ja koneiden tapaa liikkua maalla ja merellä täyssähköisten sekä hybrid-voimalinjasysteemien avulla.

EDITRON systeemi tarjoaa ratkaisun sekä hybridi että täyssähköisiin koneisiin. Systeemin osia ovat mm. sähkömoottorit, sähkökonvertterit ja ohjelmistot.

Tässä casessa Logset ja SISU edustivat hybridejä ja PON-CAT sekä Normag -kaivospora täyssähköisiä työkoneita.

Danfoss Editron halusi meiltä interaktiivisen eSimulatorin, jolla voidaan esitellä videoiden ja grafiikan avulla miten eri koneiden järjestelmät toimivat todellisissa työtehtävissä.

eSimulator:ssa grafiikka kertoo valitun koneen voimalinjan toiminnan samanaikaisesti videolla tapahtuvan työtehtävän kanssa rinnakkain. eSimulator ja 4K-touch screen yhdessä strategisesti sijoitettujen äänilähteiden kanssa tuottivat vieraille elämyksellisen audiovisuaalisen kokemuksen Danfoss:n osastolla Bauma-messuilla keväällä 2019 Saksassa.

eSimulaattori on koettavissa Danfoss Editronin sivuilla.

Kuvasimme Hollannissa, Norjassa ja Suomessa päivän per työkone helmi-maaliskuussa 2019. Kuvausvaiheessa huomioitavaa oli, että kuvarajauksessa otettiin huomioon videonäkymän oikealle puolelle tuleva grafiikka sekä kuvan alalaitaan sijoittuva Danfossin banneripalkki toimintopainikkeineen.

Projektin ideoinnista ja tuotannosta vastasi Danfoss Editronin markkinointijohtaja Nina Harjula. Ohjaajana ja suunnittelijana sekä kuvauksissa kakkoskameramiehenä oli Ari Lakaniemi Sugar Design Oy:stä ja äänisuunnittelijana Marko Kataja/Direct Art Oy:stä. 

Jälkituotannossa mukana olivat myös animaattori Arto Törmänen 3Dart Oy:stä, Juha Toikka Danfoss Editronista, joka piti huolen datan oikeellisuudesta. Teknisen toteutuksen takana oli Grano Oy:n Jarmo Kojo koodaustiimeineen. Itse toimin pääkuvaajana ja leikkaajana sekä vastasin jälkituotannosta ja värimäärityksestä. 


Picote – Tuotekuva kertoo enemmän

Picoten kuvauksissa kuvitettiin Cleaning Tools-ryhmän tuotteita mielenkiintoisella ja modernilla tavalla. AD:n kanssa yhteistyössä mietimme miten saada viemäriputkista mahdollisimman dramaattinen ja esteettinen kuva niin, että kuvassa työkalut ovat niille ominaisessa toiminnassa eli liikkeeessä eikä lopputulos näytä liiaksi perinteiseltä tuotekuvalta.


Tuxera – Henkilöstökuvaus rennolla otteella

Tuxeran henkilöstökuvauksissa management-tiimi halusi kokeilla jotakin tavallisuudesta poikkeavaa perinteisen ryhmäkuvan lisäksi. Ilokseni huomasin, että tiimi oli erittäin kokeilunhaluinen ja itseironinen eikä turhan konservatiivinen kuvien sisällön suhteen.


Taloustaito – Tarinankerrontaa valokuvan ja videon keinoin

Taloustaito-lehden kuvauksen aiheena oli lasten syntymäpäivien järjestäminen kodin ulkopuolella. Toimittaja Outi Airaksisen kanssa ideoimme miten kuvittaa 4-6 vuotiaitten lasten teemamuotoisia syntymäpäiviä valokuvien ja videon keinoin ja vielä niin, että lapset itse ovat videossa kertojina. Synttärisankari valitsi teemaksi Prinsessasynttärit ja juhlapaikaksi Vantaan Super Parkin. Mukaan kutsuttiin kaksi kaveria temmeltämään. Kuvaukset toteutettiin suurimmaksi osaksi ennen avaamisaikaa joten saimme tehdä osan kuvauksista rauhallisemmassa ympäristössä. Valokuvaukseen ja videon kuvaamiseen käytettiin yhteensä aikaa 4 tuntia.